Takim me ambasadorin e Italisë, ekselencën e tij, Michael L. Giffoni

06.04.2011

“Marrëdhënjet e mira mes Italisë dhe Kosovës janë rezultat i vullnetit të dy palëve për bashkëpunim si dhe i punës intenzive për kapërcimin e problemeve me të cilat po merret Kosova”, tha në fjalën e vet ambasadori i Italisë. “Italia, edhe më tutje do të ndihmojë Kosovën, posaqërisht në rrafshin ekonomik dhe diplomatik”, ishte konstatimi tjetër i z. Giffoni. ...më shumë

Vizita dhe takimet e Drejtorit të Institutit për Hulumtime Shkencore “Victory” në Shqipëri

28.03.2011

Ndër aktivitetet tjera që zhvilloi në Shqipëri, Dr. Mustafa Bajrami u takua edhe me shumë akademik, rektorë, profesorë dhe personalitete tjera politike të botës. Vlen të theksohen takimet me Prof. Dr. Paul Weller, Universiteti i Derbit në Angli, Prof. Dr. Rostislav Rybakov, Akademia e Shkencave Ruse, Prof. Dr. Lynn Evans Mitchel në SHBA, Prof Dr. Francesko Zannini, Itali, Dr. Guthner Mulack, Gjermani, Prof. Dr. Paul Weller, Angli......më shumë

Vizitë në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Kosovës

28.03.2011

Përgjatë takimit, u bisedua për çështje me rëndësi, ndërsa me një theks të posaqëm u fol rreth problemit të regjistrimit të revistës “Trendi Global”. Nga ana e tij, drejtori i Bibliotekës Kombëtare ritheksoi brengën se institucioni relevant me seli në Paris i cili lëshon këtë numër për revista, ende refuzon kërkesën e Kosovës për marrjen e ISNN-së. Përderisa problemi i ISNN-së është në vazhdim e sipër, çështja e ISBN-së ka kohë që është zgjidhur, dhe atë me miratimin e institucionit përgjegjës me seli në Gjermani, i cili aktualisht gjindet në Londër... ...më shumë

1. “IDENTITETI DHE SHTETËSIA”

09.02.2011

Edhe një studim në vazhdën e hulumtimeve të shkëlqyeshme shkencore të dr. Martin Berishajt, shkencëtarit......më shumë

Intervistë e drejtorit të Institutit në Kosova Info

15.03.2011

Shkencëtarisht, idetë janë të pavdekshme. Mirëpo, nëse në ide shikohet nga aspekti i kohës, ato mund të......më shumë